WERKDRUK IN DE KINDEROPVANG

Werk je in de kinderopvang en heb je last van werkdruk?

 

Verlaag je werkdruk eenvoudig door slimmer te werken!

Werkdruk verlagen » Werkdruk in de kinderopvang

Door een te kort aan personeel is de werkdruk in de kinderopvang de laatste jaren flink toegenomen. Pak deze werkstress aan door slimmer te werken. Want door efficiënter te werken verlaag je de werkdruk en vergroot je het werkplezier!

Werkdruk in de kinderopvang

Ben je werkzaam bij een kinderopvang-organisatie zoals: dagopvang, VVE, peuteropvang en heb je last van werkdruk? Daar is iets aan te doen! Ga aan de slag met een training time management. Leer praktische tips om slimmer te werken en creëer hiermee jouw ideale werkdag.

 

Creëer je ideale werkdag:

  • Ruime aandacht voor de kinderen
  • Voldoende tijd voor vragen van ouders
  • Je administratie op orde
  • En nog meer werkplezier!

 

Oorzaken van werkdruk in de kinderopvang

De laatste jaren is de werkdruk in de kinderopvangsector sterk toegenomen. De reden van deze toename is vooral dat er te weinig kinderopvangmedewerkers zijn. Het werk moet gedaan worden met te weinig mensen, met als gevolg dat de groepen met kinderen in de opvang te groot worden.

 

Drie belangrijke redenen van hoge werkdruk in de kinderopvangsector:

  • Te kort aan personeel
  • Te grote groepen
  • In moeten vallen buiten het rooster voor zieke collega’s

 

Voorkom een te hoge werkdruk

Een beetje werkdruk hoeft voor een tijdje helemaal niet erg te zijn, het kan je zelfs eventjes tot betere prestaties brengen. Duurt de werkbelasting echter te lang dan raak je uit balans. Dit heeft negatieve gevolgen zoals werkstress, en kan zelfs leiden tot overspannenheid en burn-out. Het is daarom belangrijk dat je de signalen van hoge werkdruk snel herkent.

 

Werkdruk in de kinderopvangsector verlagen

Om de werkdruk in de kinderopvang te verlagen is het verstandig om slimmer te werken. Hierbij kijk je hoe je het werk nog beter stroomlijnt en zo de werkbelasting en de belastbaarheid weer in evenwicht komen. Door de werkzaamheden efficiënter af te handelen krijg je meer op een dag gedaan en kom je hierdoor steeds dichter bij je ideale werkdag.

 

Wil je weten hoe je nog slimmer werkt?

X