GRIP OP JE WERK

Wil je graag grip op je werk?

 

Ga aan de slag met training Slim Werken voor controle over je werk!

Grip op je werk

Heb je het gevoel dat je regelmatig achter de feiten aan loopt? Word je geleefd door de waan van de dag en wil je daar structureel iets aan veranderen? In onze time management training krijg je tips en technieken waarmee je de stroom aan werk perfect onder controle krijgt. 

Wat is grip op je werk?

Met grip op je werk bedoelen we dat je controle hebt over al je werkzaamheden. Je weet hierbij precies wat je hebt liggen en wanneer het af moet zijn. Je laat je niet leiden door de waan van de dag maar stelt de juiste prioriteiten op basis van urgentie en belangrijkheid.

 

Met grip op je werk heb je helder in beeld:

 • Wat je wel gaat doen
 • Wat je (nu nog) niet gaat doen
 • En waar je een oplossing voor nodig hebt

 

Waarom is controle over je werkzaamheden hebben zo belangrijk?

Grip op je werk is belangrijk zodat je precies weet waar je aan toe bent en je niet laat overspoelen door de hoeveelheid to do’s. Vaak is de eerste reactie bij werkdruk “harder en langer werken”, maar dat is zelden de oplossing. Beter is het om je werkzaamheden goed te organiseren en slim in te spelen op de drukke situatie. Zo loop je niet steeds achter de feiten aan en blijf je een betrouwbare factor in het werkproces.

Hoe krijg je de controle over je werkzaamheden weer terug?

Grip op je werk creëer je door taken goed te prioriteren en te organiseren. Een stapel op je bureau zegt namelijk nog niet zoveel. Je wilt weten, wat zit er in die stapel of mailbox? Waar ga je wel mee aan de slag en draagt bij aan het bereiken van je SMART doelstellingen? Of wat heeft minder prioriteit en laat je hierdoor liggen?

 

Het organiseren van al je taken doe je door de acties die je moet nemen overzichtelijk vast te leggen. Dit kan op een taaklijstje, in je agenda, of in een notitieboekje. Wil je dit heel slim aanpakken maak dan gebruik van een praktische time management cockpit.

 

Je creëert grip op je werk door:

 • Al je taken goed en overzichtelijk te organiseren
 • Afspraken vast te leggen
 • Goed te communiceren wat je wel en niet gaat doen
 • Problemen op te lossen

 

Wat levert grip op je werk op?

In heel veel branches hebben de mensen het druk. De werkdruk in de zorg en de werkdruk in het onderwijs is de laatste jaren bijvoorbeeld enorm toegenomen. Er is veel werkstress en het percentage van ziekteverzuim door overspannenheid of burn-out blijft maar stijgen.

 

Wanneer je grip op je werk hebt laat je je zelf niet meer leiden door de waan van de dag. Je zet ook niet meer te veel taken op je planning waarvan je al weet dat je deze niet na gaat komen. Met grip op je werk creëer je een realistische werksituatie waarin je de gemaakte afspraken en voornemens ook echt nakomt. Ga daarom snel aan de slag met het creëren van grip op je werk.

 

Dit levert grip op je werk op:

 • 100% overzicht over al je te nemen acties
 • Mailbox, goed georganiseerd en minimaal 1 x per dag leeg
 • Inzicht in je werklast
 • Meer werkgeluk
 • Productiviteit door het efficiënter afhandelen van de werkzaamheden
 • Je wordt een betrouwbare factor in het werkproces
 • Rust in je werk en in je hoofd

 

Oftewel, niet de hele dag achter de feiten aan rennen maar rustig en gefocust aan de slag.

 

Training Grip op je werk

Het eerste deel van onze training time management staat helemaal in het teken van hoe je grip op je werk creëert. Je gaat aan de slag met praktische time management tips waarmee je de controle over je werkzaamheden, mailbox en afspraken weer helemaal terugkrijgt.

 

Bekijk hieronder hoe je eenvoudig grip op je werk creëert!

X